Евродепутатът Ева Майдел получи поредното си признание

2626 преглеждания

Евродепутатът Ева Майдел получи поредното си признание. Тя бе отличена с почетния знак "Добрият пример 2017" в рамките на събитието "Добрият пример на запад от София". Това стана няколко дни след като българския евродепутат стана първата жена избрана за председател на Международното европейско движение. Движението обединява неправителствени организации, синдикати, бизнес формации, политически партии и местна власт с проевропейска ориентация от 39 държави и има повече от 70 години история.

Ева Майдел получи почетния знак "Добрият пример 2017" от екипа на регионалния портал EspressoNews за своята всеотдайна помощ в подкрепа на младежкия талант и развитието на региона на запад от София, който включва общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница. Плакетът е  изработен от учениците от професионална гимназия "Велизар Пеев" град Своге.

В рамките на 2017 г. тя бе патрон на проекта "Работилница за репортери 2017 - разкажи за твоята България", като предостави награди на младите таланти в областта на журналистиката, сред които и посещение в Брюксел за класиралите се на първите две места в ученическия конкурс - Симеон Симеонов от Годеч и Ивайло Ивайлов от Божурище. Те ще имат възможност да видят работата на Европейския парламент, да се запознаят с институциите и начина на функциониране на Европейския съюз и да разкажат на своите връстници и съграждани, чрез публикации в новинарския портал за това.

Ева Майдел бе патрон и на второто издание на събитието "Добрият пример на запад от София". Тя откри събитието и връчи специални грамоти на ученици от "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България", по повод заснетите от тях 360 градусови видеорепортажи. В тях учениците представиха за първи път пред публика, по изключително атрактивен начин, забележителности от родния си край.

Ева Майдел се включи активно и в дискусията в рамките на първия панел oт дискусионния форум. Тя представи своите идеи и предложения за това как да се разгърне туристическия потенциал на общините на запад от София. Сподели своя опит и познания за възможностите за устойчиво развитие и популяризация на природните, културните и исторически дадености на общините от региона, подходите за задържане и привличане на млади хора, които да изберат за свой житейски път успешната реализация там.

Второто издание на "Добрият пример на запад  от София" се проведе на 27.11.2017 г. в шоурума на Ситроен в Божурище, като в програмата на събитието бяха включени дискусионен форум на тема „Туристически потенциал и инициативи  на запад от София“ и церемония по отличаване на носителите на почетния знак "Добрият пример 2017" за личности, компании и неправитествени организации. Специални награди получиха медии и журналисти, които подпомагат за популяризиране на добрите каузи и дадености на региона, и дават шанс на младите таланти за развитие.

„Добрият пример на запад от София“ 2017 се организира от регионалния новинарски портал Espressonews.bg, под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, SamsoniteБигла 3Idea Advertising & PRИКЕМCoca-ColaMH Wine SelectionКафе "Мания"ОСКАР-ЕЛМаксима БългарияPIQUADROМилмексAQ MagnitИзток-Запад.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс

EspressoNews