Проклятие, но и предимство е, да живееш в интересни времена

1693 преглеждания

Коментар на Елеонора Добрева, ученичка в СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Петрич

Един по-различен Великден…

Празничните служби ще се проведат в полупразни храмове. Осветени върбови клонки на входа на черквата няма да се раздават тази година.  Но литургии ще има. Великден е един от най-светлите християнски празници.  По време на пандемия всички ще го празнуват по домовете си. Вярата е дълбоко в сърцата и душите на хората.

Новата ситуация промени изцяло живота ни. Стана така, че всичко сякаш спря. По време на Страстната седмица стояхме в домовете си, спряхме да се виждаме с близки и познати, да се разхождаме спокойно по улиците. Социалната изолация е крачка назад в развитието на цялото човечество.

Всичко това обаче си има и своята положителна страна. Имаме възможност да останем насаме със себе си, можем да отделим време за неща, които не сме правили до сега. Дава ни се уникалният шанс да прекараме повече време със семейството. Всеки един от нас осъзнава, че здравето е най-важното, а семейството - най-ценното.

Великден е празник, който ни учи на смирение, любов и разбирателство. Няма ситуация, събитие, проблем, който да спре хората да вярват в доброто. А когато човек вярва, той не може да бъде победен.

Като резултат може би ще сме по-добри, по-човечни и ще оценяваме малките неща. Човечеството беше много забързано, но сега си даде време за почивка.

Един по-различен Великден… Време за размисъл…

Раят е тук, на Земята

Материалът е изготвен от Елеонора Добрева, ученичка в СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Петрич, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин