Емил Христов: „В нашия град винаги има и ще има възможността за привличане на инвестиции”

3455 преглеждания

С управителя на авто учебен център АВС в Благоевград, разговаря Петър Стойнев

С управителя на авто учебен център АВС в Благоевград, разговаря Петър Стойнев.

Здравейте, г-н Христов, представете се за читателите на EspressoNews.

Казвам се Емил Христов, на 35 години години съм и съм роден и израсъл в град Благоевград. Завършил съм Национална хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, а след това Икономика в Югозападния университет „Неофит Рилски“ в града ни. В момента съм управител на авто учебен център ABC, както и на пункт за технически прегледи на МПС. В личен план,бих искал да отбележа, че обичам да прекарвам свободното си време със семейството и приятелите. Те са хората, които ми помагат и ме карат да се чувствам добре.

Каква е професията Ви днес и тя ли е осъществената детска мечта от вашата ранна възраст?

Всъщност, детската ми мечта беше да стана космонавт. Като малък много обичах да гледам научни филми за космоса, планетите и съзвездията. Лично аз бях много запален към тях. От тях научавах много интересни факти за космоса. Винаги ми е било интересно да разбера какво има там, как един обикновен човек би имал възможността да разгледа космоса и как се става космонавт.  Относно сегашната ми професия – никога не съм предполагал, че ще стана управител на авто учебен център, както и на пункта за технически прегледи на МПС. Все пак има огромна разлика между автомобила и космическия апарат.

Бихте ли споделил коя е основната причина да развивате бизнес в Благоевград?

Основната причина да развивам дейност в града е фирмата,която е създадена от баща ми. Всъщност, веднага след завършване на средното си образование започнах работа в нея. С годините дейността се разшири и така до ден днешен се занимавам с по-голямата част от задачите. Това, което наистина ме накара да остана в града е, че той е интересно място за инвестиции, от една страна заради стратегическото си разположение – близо до столицата и до македонската и гръцката граница. Също така и разположението на града до европейски коридор Е79 дават много предимства за развитие на разнообразни инвестиционни намерения. Наличието на два университета също е голям плюс, тъй като човешкият капитал е основен фактор за привличане на инвестиции.

Според Вас, нуждае ли се нашият град от промяна и каква е тя?

Промяна, според мен, трябва да има към подобряване на инфраструктурата, както и намаляване на административната тежест за малкия и среден бизнес. Също така, би било добре да се подобри градската среда. Живеем в свят, в който много малко хора се обръщат с внимание към околната среда и често тя остава замърсена. Ние всички трябва да се грижим за природата и да се стремим към по-добър живот, когато се отнасяме сериозно към хигиената на града ни, тъй като всички живеем в него, учим, работим и прекарваме част от дните си тук. Когато градът ни е чист, тогава и ние се чувстваме щастливи.

Кое е любимото Ви място в града ни? Разкажете ни за него!

Парк „Бачиново“ е моето най-любимо място в град Благоевград. Често го посещавам с удоволствие за спорт и развлечение. Както вече е ясно ,аз истински държа на чистата и свежа природа и мога свободно да кажа,че точно в този парк я откривам. Когато човек посети „Бачиново“ се пренася в света на чистотата, хармонията и свежестта. Моето ежедневие е свързано с постоянна работа с автомобили. В по-голямата си част, съм свързан с шума и забързаното действие на живота. Паркът е мястото, което ми позволява да се оттегля от напрегнатото ежедневие и да развивам своята физика и тяло. Свежият въздух е ключът към сърцата на благоевградчаните в парка ни.

Какво е Вашето лично мнение на въпроса, с какво град Благоевград е привлекателно място за инвестиции и развитие на успешен бизнес?

Както споменах по-рано, разположението на града и наличието на университети са големия тласък към развитие на бизнес. Но има и още по-важно нещо – самия човек трябва да бъде осъзнат и да премисли добре своя ход към успеха в развитието на бизнеса си. Нашият град винаги има и ще има възможността за привличане на инвестиции.  Бизнесите са много, но когато си лоялен и справедлив ти се отличаваш и с всеки ден ставаш все по-добър и по-добър.

За финал, какъв е съветът, който бихте дал на всеки млад шофьор?

Не е важно колко бързо си взел шофьорската книжка, а какво си научил от нас и какво наистина ще остане в главата на младежа, който в ролята на шофьор отговаря не само за своя живот, но и за живота на околните. На бъдещите шофьори им пожелавам попътен вятър,да бъдат съвестни и отговорни водачи!

Материалът е изготвен от Петър Стойнев, ученик в НХГ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Благоевград, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontime

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца