Заплахата от коронавирус отмени планираните официални събития в Дупница

924 преглеждания

Репортаж на Дара Върбанова, ученичка в ПГ „Христо Ботев“, гр. Дупница

Заплахата от новия вирус COVID-19 е надвиснала над света и навсякъде по земното кълбо се взимат мерки за предотвратяване на разпространението му.

По същия въпрос, беше свикан кризистния щаб към община Дупница от кмета инж. Методи Чимев. Срещата се състоя на 26 февруари, а на нея, освен институциите, присъстваха представители на двете болници в града, представител на автотърговците в Дупница и на двете транспортни фирми, които организират транспорт от и до Италия. Беше взето решението да се отменят всички масови мероприятия в града.

Забранено бе провеждането на събитията по случай предстоящите мартенски празници, включително традиционното честване на Трети март на площад, както и сюжетно драматургичния танцов спектакъл по случай Националния празник на България, който миналата година носеше името „Пет века“.

Въпреки, че тази година мероприятия няма да има и дупничани ще прекарат празниците у дома, историческият музей подготви изложба с фотоси. Поводът е Освобождението на България от османско иго, а самата изложба е озаглавена „Дупница през вековете” и показва как се е променял градът през годините.Всеки може да посети фото-изложбата от 2 до 6 март във фоайето на спортната зала от 10:00 до 17:30 ч.

Материалът е изготвен от Дара Върбанова, ученичка в ПГ „Христо Ботев“, гр. Дупница, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

Снимки: zadupnitsa.com

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин