Зимен лагер „Младите хора, устойчиво развитие и миграция“

1564 преглеждания

Репортаж на Васил Василев, ученик в ЧПГТП „Райко Цончев“, гр. Добрич

От 28-ми февруари до 1-ви март се проведе първата част на зимния лагер „Младите хора, устойчиво развитие и миграция“, организиран от Българска платформа за международно развитие - БПМР. Обучението бе в „Зона 21“ в град София, а участниците в него бяха настанени в Центъра за подготовка за олимпиади на ученици. Обучението е част от дейностите на БПМР по проект „Цели за устойчиво развитие и миграция“  финансиран от Европейската Комисия.

В събитието се включиха над 20 младежи, на възраст между 16 и 29 години, от различни градове на страната. За да бъдат част от него, всеки един от тях мина през кандидатстване чрез онлайн формуляр.

Обучението премина по неформален начин. Чрез различни игри, енерджайзъри и сесии, младите хора придобиха знания за правата на човека, ролята на Европейския съюз, Целите на ООН за устойчиво развитие, миграция, предизвикателствата пред младите хора в модерния свят и други. Обучители на събитието бяха Илина Мутафчиева и Розалина Недкова.

Втората част на зимния лагер ще се проведе от 13.03. до 15.03.2020 г., отново в свежото място за приказки „Зона 21“. Участниците имат поставени задачи, които трябва да изпълнят, като една от тях е за групова статия за известен мигрант.

Материалът е изготвен от Васил Василев, ученик в ЧПГТП „Райко Цончев“, гр. Добрич, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

Снимки: https://www.facebook.com/bpid.eu

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин