Извличам най-доброто от ситуацията. Направете го и вие!

1543 преглеждания

Коментар на Цветослав Детелинов, ученик в СУ „Христо Ботев”, с. Галиче

Допреди един месец никой него очакваше, че 1,7 милиарда души в над 50 страни по целият сват ще се окажат затворени вкъщи в изолация. Заради опасността от заразяване от коронавирус. Безпрецедентната по мащаба си в историята на човечеството карантина блокира огромна част от бизнеса, спря повечето полети по света, затвори границите. Отменени бяха също много премиери, представления, празненства. Земята си взе заслужената почивка.

Тази година посрещнахме Великден по различен начин. Събирахме се не вътре, а вън, на открито, пред и около храмовете, където бяха изнесени празничните служби. През това време МВР следяха да се спазва дистанция между хората, както и за маски и дезинфектанти. След това всеки можеше да влезе в църквата да  запали свещичка, като свещениците  следяха да няма струпване.

За мен няма значение, че тази година беше по различно. Гледах положително на ситуацията бях благодарен, че аз и моето семейство сме живи и здрави. Все пак можехме да отидем и да отпразнуваме този светъл празник, но с мерки за сигурност. Трябва да бъдем по-големи от страховете си. Всяка ситуация има положителна страна трябва само да я намерим. Не трябва да смятаме, че  карантината и вирусът  е край за нас. Дори и това има своят положителен резултат. Той е, че ни накара  да осъзнаем малките неща, които сме имали и сме ги приемали за даденост, като свободата, разходките, излизането с приятели, свободното общуване. Нищо не е случайно. Човек не осъзнава какво има, докато не го изгуби. За себе си мога да кажа, че откакто сме под карантина чета нови книги, развивам нови умения, за които не съм подозирал, че мога, усъвършенствам се в старите, като не спирам да спортувам, но го правя от вкъщи. Извличам най-доброто от ситуацията. Направете го и вие!.

Духът на Данфор във вълшебния свят на село Галиче

Материалът е изготвен от Цветослав Детелинов, ученик в СУ „Христо Ботев”, с. Галиче, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин