Мартенски празници в подготвителната група на IV ОУ „Хр. Смирненски“ в Петрич

2251 преглеждания

Репортаж на Ивайла Иванова, ученичка в СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Петрич

Месец март е изпълнен е месец на  празниците. На 1-ви март посрещаме Баба Марта, трети март, Национален празник,  8-ми март е Денят на жената,  на 22 март идва пролетта. Това са празници, които носят много емоции и радост. Времето се стопля, настроението е слънчево.

На 04.03.2020 година от 17:00 часа се проведе тържество, което бе посветене едновременно на всички мартенски празници. Участниците бяха малчуганите подготвителната група при ОУ „Христо Смирненски“, град Петрич. Идеята и сценарият са дело на преподавателите: Наташа Сандъкчиева и Елена Божинова. Поканени бяха родителите на децата. 

Тържеството започна със стихчета и продължи с патриотични песни, свързани с националния празник 3 март - Освобождението на България.

Под музикален съпровод на „Хубава си, моя горо“ учениците танцуваха и преминаха гордо под трибагреника, който беше поставен в стаята.

Дойде ред на мажоретния състав. Следва танцът на теменужките, а след това стихчета за настъпването на пролетта. По уникален начин бе съчетано представянето на идването на пролетта и празникът на мама.

„Празник светъл наближава, празникът на мама...“ Песни, стихотворения, подаръци - кошнички с цветя и картички... Развълнувани майки и радостни деца.

Всички гости бяха приятно изненадани от организацията на тържеството.  В очите на децата се четеше радост и удовлетворение.

Материалът е изготвен от Ивайла Иванова, ученичка в  СУ „Никола Й. Вапцаров“, гр. Петрич, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин