На днешния ден: Роден е Брус Уилис

542 преглеждания

Става истинска световна звезда с ролята си „Умирай трудно“

На 19 март 1955 г. в Идар-Оберщайн, Германия се ражда американския актьор и екшън звезда Брус Уилис. Прави пробив в актьорската професия с участието си в сериала „Съдружници по неволя“, където играе частен детектив, а екранна партньорка му е Сибил Шепърд.

Става истинска световна звезда с ролята на Джон Макклейн в екшъна „Умирай трудно“. Участва в няколко продължения на емблематичния филм от 1988 г. В кариерата му влизат блокбастъри и филми като „Армагедон“, „Петият елемент“, „Последният бойсаут“, „Шесто чувство“, „Криминале“, „Чакала“ и др.

Брус Уилис

Последните му значими роли са в екшън комедията „Бесни страшни пенсии“ и „Бесни страшни пенсии 2“. Последните години от филмовата му кариера са белязани участието в много нискокачествени филми, които го правят редовно номиниран и носител на наградата „Златната малинка“.

През пролетта на 2022 г. роднините на актьора не обявяват, че е диагностициран с афазия – увреждане на мозъка, което нанася поражения на възможностите на човек да запомня и възпроизвежда фрази. Брус Уилис прекратява своята кариера, в която оставя десетки незабравими образи на положителен герой, с изключително чувство за хумор и склонност за саможертва.

Актьорът се жени за два пъти – за актрисата Деми Мур, с която имат три дъщери и за Ема Хеминг, от която има още две дъщери. Носител е на две награди „Еми“, за участието си в сериалите „Съдружници по неволя“ и „Приятели“, както и на „Златен глобус“ за най-добър актьор в сериал за участието му в „Съдружници по неволя“.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук