Първи зимен празник във Вършец

1887 преглеждания

Репортаж на Натали Ангелова, ученичка в СУ „Иван Вазов“, гр. Вършец

За първа година община Вършец организира зимен празник. Домакин на събитието бе НЧ Христо Ботев, а името  на празника  - Зима, звезди и вино‘‘. Програмата бе двудневна и включваше концертна част и базар, на който имаше производители от България и Сърбия, произвеждащи традиционни млечни, месни и билкови продукти, мед, вино и сувенири. Началото бе дадено в събота, 29.02.20120 г. от 11:00 ч. с откриването на базара, а от 17:00 ч. започна концертната част.

Една от целите на това събитие е да се удължи зимния туристическия сезон в общините Вършец (България) и Сокобаня (Сърбия). Фестивалът е трансграничен и се реализира по проект  „Подобряване на зимното туристическо предлагане в общините Сокобаня и Вършец”, финансиран от ЕС.

Концертната програма започна с изпълненията на духов оркестър „Дефилир“ при СУ „Иван Вазов“ - гр. Вършец. След него на сцената излязоха фолклорните състави, които потопиха присъстващите в невероятната атмосфера на балканските ритми и танци от двете страни на границата. В надиграването се включиха ансамблите на Вършец и гостите от КУД „Соко“ - гр. Сокобаня, Сърбия.

След фолклорния концерт, програмата на фестивала продължи с прожектирането на рекламните филми „Дестинация „Вършец - Сокобаня“, които  представиха  красотите и туристическите забележителности на двата сродни балнео курорта .

Празничната вечер завърши с участието на „Българските песни, изпeти в нов глас“ на „БГ  Дуетът“, с участието на Клуб по спортни танци „Огоста Денс“ - Монтана .

Материалът е изготвен от Натали Ангелова, ученичка в СУ „Иван Вазов“, гр. Вършец, за ученическия конкурс „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“

„Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ Magnit,  BHTCАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeМания Принт,  ПГ "Велизар Пеев"

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRДарик радио, Радио FM+noviteroditeli.bgTeen Stationtopnovini.bg

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2020 - Книга на спомените“: Община Враца

Институционални партньори: Община ВрацаОбщина МонтанаОбщина ЧавдарОбщина Елин Пелин