На днешния ден: Отбелязваме Деня на истинската любов

754 преглеждания

На днешния ден: 16 август е все по-популярен като Деня на истинската любов. В български медии този сравнително нов празник се представя като Деня на думата  „обичам те“, но истинското му име и значение е друго.  Не е ясно кой и кога и от какво е инспириран празника, но идеята му е, че когато любовта е истинска любов, тя трае вечно и никакво време или разстояние не могат да я потушат.

В Деня на истинската любов завинаги, тези, които имат това чувство го показват и го споделят един с друг. Няма значение дали са на хиляди километри един от друг или не са се виждали от десетилетия – днес те показват блясъка на своята любов един към друг.

Датата на празника не е избрана случайно, тя е свързана с романа Мостовете на Медисън с автор Робърт Джеймс Уолър. Романът излиза през 1992 г. за първи път под името Love in Black and White и е най-добре продавания любовен роман през годината.

В него дата 16 август се споменава два пъти. Първият път е когато главният герой на романа, фотографът от Нашънъл Джиографик Робърт Кинкейд, среща Франческа, в която се влюбва и с която има четиридневна връзка. Вторият път е 13 години по-късно, когато на същата дата той и пише писмо, в което описва своята неугасваща любов към нея, която гори, въпреки времето, разстоянието и невъзможността да бъде осъществена.

През 1995 г. романът е филмиран от  холивудската легенда Клинт Истууд, който е продуцен, режисьор и изпълнител на главната мъжка роля. В ролята на Франческа, във филма му партнира друга легенда – Мерийл Стрийп.

Въпреки, че за любовта няма и не е необходим специален ден, за да бъде празнувана, използвайте днешния ден и повод, за да покажете на любимия си човек, колко го цените и обичате!

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук