Рецепта на седмицата: Бърз кейк с горски плодове

727 преглеждания

Идеален за следобедно кафе

Ето и една рецепта за кейк, който е перфектен за летните дни – свеж, лек и пълен с плодове. Лесно се приготвя и е идеален за следобедно кафе или за бърз десерт, когато ти се прииска нещо сладко. Можеш да използваш всякакви плодове според сезона – малини, боровинки, къпини или микс от замразени горски плодове.

Време за подготовка: около 10 минути

Време за приготвяне: около 30-35 минути

Общо време: около 40-45 минути

Брой порции: 8

Необходими продукти:

3 яйца

150 г захар

100 мл олио

100 мл кисело мляко

200 г брашно

1 бакпулвер

200 г горски плодове (пресни или замразени, или сезонни плодове по ваш избор)

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180°C и подготви форма за печене (кръгла или продълговата) с хартия за печене. В купа разбийте яйцата със захарта до пухкав крем. Добавете олиото и киселото мляко, разбъркай добре. Пресей брашното с бакпулвера и добавете към сместа, разбъркай до гладко тесто. Изсипете половината тесто във формата. Разпределете половината плодове отгоре. Изсипете останалото тесто и разпределете останалите плодове най-отгоре. Печете около 30-35 минути до златисто или до суха клечка. Оставете леко да изстине, поръсете с пудра захар и сервирайте. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук