Рецепта на седмицата: Пилешко с круши и орехи

2312 преглеждания

Бързо и лесно за приготвяне

Днес ви представяме една рецепта за леко и вкусно ястие с пиле, круши и орехи, с което да разнообразите вашето меню.

Време за подготовка: 15 минути

Време на приготвяне: 20 минути

Общо време: 35 минути

Брой порции: 4

Необходими продукти:

500 г пилешко филе, нарязано на кубчета

2 средно големи круши, обелени и нарязани на тънки филийки

1/2 чаша орехи, ситно нарязани

2 с. л. зехтин

1 с. л. соев сос

2 с. л балсамов оцет

2 с. л крем от кашу

сол и черен пипер на вкус

пресен риган или магданоз за украса

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в голяма тиган на средна температура. Добавете пилешкото филе и гответе за около 5-7 минути, докато стане златисто от всички страни. Добавете нарязаните круши и продължете готвенето за още 3-4 минути, докато крушите омекнат. Прибавете нарязаните орехи, соевия сос и балсамовия оцет. Разбъркайте добре и оставете да се готви още 2-3 минути. Добавете крема от кашу и продължете готвенето още 2-3 минути, докато сосът се запече леко. Овкусете със сол и черен пипер според вкуса си. Поднесете готовото ястие на топло, поръсено с пресен риган или магданоз за украса.

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук