Пене с пилешко и чушки

98 преглеждания

За всеки ценител на пастата

Експериментирай в кухнята и зарадвай близките си с нещо ново, вкусно и различно - пене с пилешко и чушки.

Време за подготовка: 20 минути

Време за готвене: 32 минути

Общо време: 52 минути

Порции: 4

Необходими продукти:

3 с. л. масло

3 пилешки гърди, нарязани

1 червена чушка, нарязана

1 зелена чушка, нарязана

1 жълта чушка, нарязана

1 глава лук, нарязана

1 ч. л. сол

1 ч. л. черен пипер

1 с. л. чили на прах

1 с. л. кимион

1 с. л. чесън на прах

5 чаши мляко (1 ¼ л)

4 чаши паста пене (400 г)

1 чаша сирене (100 г), настъргано

Начин на приготвяне:

Загрейте олио в голяма тенджера на силен огън.

Добавете пилето и гответе, докато спре да се вижда розово, около 5-6 минути, след което извадете пилето.

Добавете чушките и лука, гответе, докато лукът стане полупрозрачен, около 6 минути.

Добавете пилето обратно в тенджерата със сол, черен пипер, чили на прах, кимион и чесън на прах, като разбърквате, докато се покрие равномерно, около 30 секунди.

Добавете млякото и пенето, като бъркате непрекъснато, за да предотвратите залепването на пастата.

Гответе около 20 минути, докато макароните се сварят и млякото се редуцира до гъст сос, който покрива макароните.

Добавете сиренето и разбъркайте, докато се разтопи.

Добър апетит!

Превод и адаптация: EspressoNews, Снимка: freepik.com

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук