Глазирана сьомга с мед и чесън

2071 преглеждания

Лесно, вкусно и интересно!

Представяме ви една лесна и бърза за изпълнение рецепта, за вкусен обяд или вечеря.

Необходими продукти:

3-4 с. л. мед

2-3 с. л.  соев сос

2 с. л. лимонов сок

1 ч. л. едромлян червен пипер

3-4 с. л. екстра Върджин зехтин

3-4 неголеми филета от сьомга с кожа (около 600 гр.), подсушени с хартиена кърпа

сол

прясно смлян черен пипер

3 скилидки чесън, смлени

1 лимон, нарязан на кръгчета

Начин на приготвяне:

В средна купа разбийте заедно меда, соевия сос, лимонов сок и едромления червен пипер.

В голям тиган на средно силен огън, загрейте три супени лъжици зехтин. Когато зехтинът се сгорещи, добавете сьомгата с кожата нагоре и подправете със сол и черен пипер. Гответе сьомгата до дълбоко златисто, около 6 минути, след това обърнете и добавете останалата супена лъжица олио.

Добавете чесъна в тигана и гответе около 1 минута. Добавете медената смес и резените лимони и гответе, докато сосът се редуцира с около 1/3, като междувременно обливате сьомгата със соса.

Гарнирайте с резен лимон и сервирайте.

Източник: delish.com, Снимка: pixabay.com

Търсите "нещо вкусно"? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук