Ако търсиш балансирана, вкусна и питателна рецепта, която комбинира мексикански вдъхновения с лек средиземноморски полъх, този рецепта е точно за теб. Сочно пиле, свежи зеленчуци, кремообразено авокадо и черен боб се събират в тортиля, овкусена с лек лайм дресинг. Перфектна идея за обяд или вечеря, която се приготвя бързо и изглежда впечатляващо.
Време за подготовка: около 15 минути
Време за приготвяне: около 15 минути
Общо време: около 30 минути
Брой порции: 2 порции
Необходими продукти (за 2 броя):
2 големи тортили
250 г пилешко филе
1 ч. л. пушен червен пипер
½ ч. л. кимион
сол, черен пипер
1 с. л. зехтин
За плънката:
1 авокадо
100 г черен боб (от консерва, изплакнат)
½ червена чушка, нарязана на ленти
¼ червен лук, на тънки резенчета
2 с. л. царевица
шепа нарязан айсберг
За дресинга:
2 с. л. кисело мляко
сок от ½ лайм
½ ч. л. мед
1 ч. л. зехтин
щипка сол и чесън на прах
Начин на приготвяне:
Нарежи пилето на ленти, овкуси го с подправките и запечи на тиган. Смеси продуктите за дресинга в купичка. Затопли тортилите леко. Нареди зеленчуците, черния боб, царевицата и пилето. Полей с дресинга, завий на стегнато бурито и запечи от двете страни на сух тиган. Добър апетит!
*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.