Рецепта на седмицата: Тортиля с пиле, черен боб и лайм дресинг

343 преглеждания

Приготвя се бързо и изглежда впечатляващо

Ако търсиш балансирана, вкусна и питателна рецепта, която комбинира мексикански вдъхновения с лек средиземноморски полъх, този рецепта е точно за теб. Сочно пиле, свежи зеленчуци, кремообразено авокадо и черен боб се събират в тортиля, овкусена с лек лайм дресинг. Перфектна идея за обяд или вечеря, която се приготвя бързо и изглежда впечатляващо.

Време за подготовка: около 15 минути

Време за приготвяне: около 15 минути

Общо време: около 30 минути

Брой порции: 2 порции

Необходими продукти (за 2 броя):

2 големи тортили

250 г пилешко филе

1 ч. л. пушен червен пипер

½ ч. л. кимион

сол, черен пипер

1 с. л. зехтин

За плънката:

1 авокадо

100 г черен боб (от консерва, изплакнат)

½ червена чушка, нарязана на ленти

¼ червен лук, на тънки резенчета

2 с. л. царевица

шепа нарязан айсберг

За дресинга:

2 с. л. кисело мляко

сок от ½ лайм

½ ч. л. мед

1 ч. л. зехтин

щипка сол и чесън на прах

Начин на приготвяне:

Нарежи пилето на ленти, овкуси го с подправките и запечи на тиган. Смеси продуктите за дресинга в купичка. Затопли тортилите леко. Нареди зеленчуците, черния боб, царевицата и пилето. Полей с дресинга, завий на стегнато бурито и запечи от двете страни на сух тиган. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук