Тиквички на фурна

1062 преглеждания

Лесно, бързо и много вкусно

Днес ви представяме една лесна и много вкусна рецепта за печени тиквички:

Време за подготовка: около 15 минути

Време за готвене: около 20-25 минути

Общо време: около 35-40 минути

Необходими продукти:

2-3 средно големи тиквички

2 яйца

1 ч. ч. галета (може да използвате панировъчни трохи, ако нямате галета)

½ ч. ч. настърган пармезан (по избор)

сол на вкус

прясно смлян черен пипер на вкус

олио за намазване на тавата

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на около 200 градуса. Измийте и подсушете тиквичките. Отрежете краищата им и нарежете ги на тънки резени. В голяма купа разбийте яйцата със солта и черния пипер. Разбъркайте добре, докато получите равномерна смес. В друга купа поставете галетата и настъргания пармезан. Намажете тавата с малко олио, за да предотвратите залепването на тиквичките.

Вземете резен тиквичка, натопете го в яйчната смес, след това го овалвате в галетата. Уверете се, че тиквичката е покрита от всички страни с галета. Поставете я в тавата. Повторете този процес с останалите тиквички. Намажете горната част на тиквичките с малко олио, за да станат по-хрупкави. Печете в предварително загрята фурна за около 20-25 минути, докато тиквичките придобият златист цвят и станат хрупкави. Извадете готовите печени тиквички от фурната и сервирайте топли. Можете да ги гарнирате чеснов сос или със сос по избор.

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост, опит в кухнята и характеристики на вашата фурна.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук