Шоколадов кекс с цял портокал

1201 преглеждания

Идеален за партита и специални поводи

В сезона на портокалите ви представяме един лесен за приготвяне сладкиш, който е изключително ароматен, сочен и ще подслади деня ви. 

Необходими продукти:

3 яйца

2/3 ч. ч. олио

1 портокал

около 2 ч. ч. брашно

1 и ½ с. л. какао

1 бакпулвер

1 ч. ч. захар

½ едро натрошен тъмен шоколад

Начин на приготвяне:

Загрявате фурната на 170°. Покривате дъното на ринг за торта с хартия за печене. Намазнявате и поръсвате с какао дъното и стените на ринга.

Нарязвате портокала на 4 парчета и го почиствате от семките. С чопър или кухненски робот смилате целия портокал с кората докато се получи груба каша.

В подходяща купа разбивате с миксер яйцата и захарта, докато си утроят обема. Добавяте олиото, брашното, бакплувера и какаото и разбърквате с кухненска тел-бъркалка. Накрая изсипвате портокала и парченцата шоколад и отново разбърквате. Получава се леко гъсто кексово тесто.

Изсипвате във формата и печете 40-45 минути. Крайният резултат е фантастично съчетание от портокалов и шоколадов вкус.

EspressoNews