Тирамису с праскови – летен разкош във всяка хапка

3642 преглеждания

Приготвянето му е лесно дори и за начинаещи кулинари

Лятото – сезонът на слънцето, плажа и неподражаемите аромати на пресни плодове. Какво може да бъде по-приятно от това да се насладим на лек и освежаващ десерт, който съчетава най-сладките летни плодове с нежната кремообразна текстура на маскарпонето?

Представяме ви една рецепта за Тирамису с праскови – уникален десерт, който ще ви днесе истинска наслада. Необходимите съставки са лесни за намиране, а приготвянето му е лесно дори и за начинаещи кулинари.

Време за подготовка: около 20 минути

Време за приготвяне: около 10 минути

*Общо време: около 30 минути

Порции: 4-6 порции

Необходими продукти:

250 г Маскарпоне

1 ч. ч. (около 240 мл) течна сметана

3 с. л. захар

1 ванилия

бишкоти

4 праскови, нарязани на тънки парчета

1 ч. ч. сок от праскови (можете да използвате и друг вид плодов сок)

Начин на приготвяне:

В голяма купа разбийте маскарпонето до получаване на гладка текстура. Можете да използвате миксер или бъркалка. В отделна купа разбийте течната сметана до пухкава смес. Добавете захарта и ванилията и разбъркайте добре. Обединете разбитата сметана с разбитото маскарпоне и разбъркайте, докато се получи хомогенна смес.

В правоъгълен или квадратен съд подредете бишкотите, като преди това ги потопите в прасковения сок. Не ги потапяйте твърде дълго, за да не станат прекалено меки. Върху подредените бишкоти намажете слой от половината смес от маскарпоне и сметаната върху. Наредете половината нарязани праскови върху слоя маскарпоне. Направете втори слой. Поставете прасковените тирамису в хладилника за поне 2-3 часа (препоръчително през нощта), за да се охлади и за да се съчетаят вкусовете.

Сервирайте със свежи праскови или други сезонни плодове, ако желаете. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята.

Снимка: freepik.com

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук