Вегетариански соев пастет с печурки и маслини

1761 преглеждания

Вижте необходимите продукти и начин на приготвяне

Необходими съставки:

- соя - 400 г

- лук - 1 бр.

- чесън - 3 скилидки пожелание

- печурки - 5 - 6 бр

- доматено пюре - 3 с.л.

- магданоз - 1/2 връзка

- маслини - 150 г черни без костилки

- кокосово масло - 50 г

- сол - на вкус

- черен пипер - 1/2 ч.л.

 Начин на приготвяне:

Накисваме соята във вода и оставяме да престои 12-24 часа. След това я измиваме и добавяме нова вода, слагаме на котлона и оставяме да кипне. Изхвърляме заврялата вода и доливаме студена. Варим на бавен огън за 2-4 часа до готовност. Пасираме сместа. Запържваме лука и една скилидка чесън в намазнен тиган, добавяме нарязаните  гъби и слагаме капак, за да омекнат по-бързо. Готовите продукти добавяме към соята, като прибавяме и солта, черен пипер, доматено пюре, половин връзка магданоз, маслини и маслото. Пасираме до гладкост.

Снимка: freepik.com/timolina

Домашен хляб с хрупкава коричка
Две вкусни и лесни рецепти за приготвяне на паста
Домашен лимонов сладолед
Шоколадов кекс
Торта с бял шоколад
Какаови мъфини с банани

Снимка: freepik.com/timolina

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук