Идея за десерт: Лимонов кейк с маскарпоне

172 преглеждания

Вижте необходимите продукти и начин на приготвяне

Представяме ви рецепта за вкусен и лесен за приготвяне десерт.

Необходими продукти: 

1½ чаши (200 г) универсално брашно

½ чаена лъжичка бакпулвер

¼ чаена лъжичка сол

3 големи яйца, на стайна температура

1 2/3 чаши (200 г) пудра захар

½ чаша  масло, разтопено

200 г маскарпоне

Настъргана кора и сок от един среден лимон (или сок от 2 лимона)

½ чаена лъжичка ванилов екстракт

Начин на приготвяне: 

В голяма купа пресейте заедно брашното, бакпулвера и солта. В друга купа разбийте с миксер яйцата и пудрата захар на висока скорост за 5 минути, докато се получи кремообразна смес. Намалете скоростта и бавно добавете масло, последвано от маскарпоне, лимонова кора и сок и ванилия. Добавете брашнената смес и разбъркайте бавно.

Изсипете тесто във намаслена форма за печене. Печете в предварително загрята фурна за около 40-50 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра на кекса, излезе чиста. Оставете тортата да изстине напълно. Поръсете с пудра захар, ако желаете.

Източник: prettysimplesweet.com

Брауни с черници
Лимонада от диня

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук