Джинджифилови бисквити за празнични и уютни дни

16406 преглеждания

Вкусът им е гарантирано превъзходен

Предлагаме Ви лесна рецепта за домашни бисквити, чийто аромат на джинджифил и канела ще направи деня Ви по-празничен и по-уютен. Вкусът им е превъзходен, а забавлението е гарантирано, когато ги приготвяме заедно с любимите ни хора:

Необходими продукти:

брашно: две и половина чаени чаши

яйца: един брой

краве масло: половин чаена чаша

мед: 2/3 чаена чаша

хлебна сода: половин чаена лъжица

джинджифил: една чаена лъжица

канела: половин чаена лъжица

бакпулвер: една чаена лъжица

За глазурата:

едно яйце - само белтъка

пудра захар на вкус

3-4 капки лимонов сок

Начин на приготвяне на бисквитите:

1. Пресейте брашното, заедно с бакпулвера, содата, джинджифила и канелата. 

2. Сложете маслото и меда да се разтопят на водна баня, като за целта използвайте два съда - в единия сипете вода, сложете другия в него, а вътре меда и маслото. Сложете на котлона.

3. Разбийте изстиналото разтопено масло с меда и яйцето и добавете сместа от точка 1 - ще се получи маслено тесто. 

4. Разточете тестото на блат около 3 мм и изрежете бисквити с желаната от вас форма - ползвайте форми за сладки, ако нямате може да импровизирате да ги изрежете с чашка.

5. Сложете хартия за печене в тава и наредете сладките отгоре, печете в загрята на 180 градуса фурна за 7-8 минути, докато леко се зачервят.

Украса:

Пригответе глазура от разбит 1 белтък на яйце с пресята пудра захар (пресейте я два пъти), докато разбивате с телче, сложете няколко капки лимонов сок. За цвят добавете капка сладкарска боя. Намажете сладките и ги оставете да престоят около два часа, за да стене глазурата.

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук