Рецепта на седмицата: Брауни с тиква

621 преглеждания

Сочен и ароматен сладкиш за уютни есенни дни

 

Есента е чудесно време за уютни и ароматни сладкиши с тиква, ябълки, канела и други сезонни продукти. Днес ви предлагаме една рецепта за брауни с тиква, перфектен десерт за есенни празници или просто за момент на наслада с чаша чай или кафе.

Време за подготовка: около 15 минути

Време за приготвяне: около 30 минути

Общо време: около 45 минути

Брой порции: 8-10 порции

Необходими продукти:

150 г тъмен шоколад

100 г масло

150 г захар

3 яйца

200 г брашно

1 ч. л. бакпулвер

1 ч. л. канела

200 г тиквено пюре

100 г орехи (по избор)

Начин на приготвяне:

Разтопете шоколада и маслото на водна баня или в микровълнова печка. В отделна купа разбийте яйцата със захарта, докато сместа стане светла и пухкава. Добавете разтопения шоколад и разбъркайте внимателно. Пресейте брашното с бакпулвера и канелата, след което го добавете към шоколадовата смес. Добавете тиквеното пюре и орехите. Изсипете сместа в тава, покрита с хартия за печене, и печете на 180°C за около 25-30 минути. Оставете браунито да се охлади напълно, преди да го нарежете на парчета. Добър апетит!

*Времето за подготовка и готвене може да варира в зависимост от вашата скорост и опит в кухнята, както и от спецификата на вашите електроуреди.

Търсите „Нещо вкусно“? Още интересни предложения вижте тук:

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук