Морковена крем супа с джинджифил

147 преглеждания

Вижте как да приготвите лесна пикантна супа

Необходими продукти:

моркови - 450 г

джинджифил - 1/2 корен + джинджифил на прах

хляб - 4 филийки, без коричка

мая - 1 ч.л. екстракт

олио - 2 ч.л.

лук - 1 глава

чесън - 1 скилидка

бульон - 1 л зеленчуков

лимонов сок

черен пипер и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса. Нарежете филийките на кубчета, разтворете маята в 2 с.л. топла вода след което с смесете с нарязания хляб. Готовите кубчета изсипете в намазнена тава и запечете.

В дълбока тенджера загрейте олиото и запържете лука и чесъна. Добавете джинджифила на прах и задушете за около минута, след което прибавете и нарязаните моркови. Прибавете зеленчуковия бульон и пресния джинджифил и варете около 15 минути.

Свалете тенджерата от котлона и оставете супата да се охлади, след което я пасирайте и овкусете сос сол, пипер и лимонов сок.

Снимка: freepik
 
Бърз сладкиш с кокосови стърготини
Вегетариански соев пастет с печурки и маслини
Домашен хляб с хрупкава коричка
Две вкусни и лесни рецепти за приготвяне на паста
Домашен лимонов сладолед
Шоколадов кекс
Торта с бял шоколад
Какаови мъфини с банани

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук