Шоколадов кекс

1381 преглеждания

Рецептата е от кулинарната ни игра „Сподели своя вкус с EspressoNews“ - рецепти с шоколад

Необходими продукти:

2 ч. ч. брашно

5 яйца

1 ч. ч. захар

50 мл. олио

50 мл. вода

1 ч. л. ванилия

1 ч. л. бакпулвер

4 с. л. какао

течен шоколад

Начин на приготвяне:

В дълбока купа с миксер се разбиват яйцата и захарта докато се получи пухкава смес. Това отнема около 5-7 минути. След това към сместа постепенно и при непрекъснато разбиване се добавят брашното, олиото, водата, ванилията и бакпулверът. Щом се получи хомогенна смес, тя се разделя на две равни части. В едната част се добавя какаото и се разбива, докато сместа се оцвети равномерно. След това в намазана с олио и поръсена с брашно форма и  се изсипва светлата смес, а върху нея какаовата. Кексът се поставя в предварително загрята на 200 градуса фурна и се пече 10 минути при тази висока температура, а след това фурната се намалява до 180 градуса. Десертът е готов след около 35 минути. Охлажда се, намазва се с течен шоколад и се разрязва на парчета.

Рецептата и снимките са изпратени от: Galina Gocheva, участник в кулинарната ни игра "Сподели своя вкус с EspressoNews".

Искаш ли и ти да участваш? Кликни върху снимката по-долу, харесай Фейсбук страницата ни и следи за актуалното кулинарно предизвикателство:

  

EspressoNews