Домашен хляб с хрупкава коричка

2470 преглеждания

Изпечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути

Необходими съставки:

  • брашно - 550 г
  • мая - 20 г (1/2 кубче)
  • вода - 350 мл (хладка)
  • сол - 1 с.л. (равна)
  • захар - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л. (може и олио)
 Начин на приготвяне:

В хладка вода разтворете маята и захарта и изчакайте 10 минути, докато маята се активира.

Пресейте брашното със солта, оформете кладенче и добавете сместа с маята и супената лъжица зехтин.

Замесете меко и нелепнещо тесто за хляб и го оформете на топка.

Поръсете съда, в който ще печете хляба с брашно. Сложете тестото и отгоре, с помощта на сито, също поръсете с брашно.

Оставете да втаса, а за по-бързи резултати, може да сложите тестото във фурната, с темпертаура около 30-40 градуса.

След като тестото удвои обема си, с остър нож направете няколко разреза. Изпечете в загрята фурна на 200 градуса за 30 минути.

Две вкусни и лесни рецепти за приготвяне на паста
Домашен лимонов сладолед
Шоколадов кекс
Торта с бял шоколад

Снимка: Pixabay

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук