Брауни с шоколадов чипс

2069 преглеждания

Рецептата е от кулинарната ни игра „Сподели своя вкус с EspressoNews“ - рецепти с шоколад

Необходими продукти:

200 гр. натурален шоколад/шоколадов чипс „капки“
200 гр. масло
150-200 гр. захар (ако черния шоколад ви е много горчив, сложете повече захар)
4 бр. яйца
100 гр. брашнно
щипка сол
1/2 пакетче бакпулвер
150-200 гр. шоколадов чипс

Начин на приговяне:

Шоколадът/шоколадовият чипс се разтопява на водна пара заедно с маслото. Захарта и яйцата се разбиват до пяна. Добавят се сухите продукти (брашно, сол, бакпулвер), към яйцата и захарта. След като поизстинат, шоколадът и маслото също се добавят към сместа. Слага се в предварително приготвена квадратна тава с хартия за печене. Изсипва се сместа в тавата, така че навсякъде да има еднакво количество. Преди да сложите във фурната, "разпръсквайте" останалите шоколадови капки (чипс) върху сместа в тавата, като внимателно, с вилица, разбърквате, така че капките да бъдат покрити със смес, но отново да са отгоре. Браунито се пече на предварително загрята фурна, на 180 °С за 25-30 минути. След като е готово и изстине, се разрязва на квадратчета.

Рецептата и снимките са изпратени от: Kati. D. Ivanova, участник в кулинарната ни игра "Сподели своя вкус с EspressoNews".

Искаш ли и ти да участваш? Кликни върху снимката по-долу, харесай Фейсбук страницата ни и следи за актуалното кулинарно предизвикателство:

EspressoNews