Шоколадови бонбони

1202 преглеждания

Рецептата е от кулинарната ни игра „Сподели своя вкус с EspressoNews“ - рецепти с шоколад

Необходими продукти:

1 пакет бисквити „Закуска“

1 ч. ч. счукани орехи

2 с. л. какао

4 с. л. пудра захар

100 гр. разтопено масло

3-4 с. л. прясно мляко

100 гр. шоколад

2 бр. ванилии

кокосови стърготини

захарни пръчици

филирани бадеми

орехови ядки

шоколадови пръчици

Начин на приготвяне:

Бисквитите се счукват на брашно или се смилат в кухненски робот. Изсипват се в подходяща купа и се добавят орехите, какаото, пудрата захар и ванилиите. Сместа се разбърква добре, след което се добавят разтопеното масло и млякото. Бърка се с лъжица до получаване на еднородна смес. Купата се слага за 1-2 часа в хладилник да се охлади добре сместа. След като се извади се добавя нарязания на парченца шоколад и отново се разбърква. С леко навлажнени в студена вода ръце се правят топчета малко по-големи от орех, които се овалват в кокосови стърготини, ядки или захарни/шоколадови пръчици, според предпочитанията. Готовите бонбони се поставят отново да се охладят и стегнат в хладилник за няколко часа.

Рецептата и снимките са изпратени от: Petrana Vaklina, участник в кулинарната ни игра "Сподели своя вкус с EspressoNews".

Искаш ли и ти да участваш? Кликни върху снимката по-долу, харесай Фейсбук страницата ни и следи за актуалното кулинарно предизвикателство:

EspressoNews