Необходими продукти:
- пресни черници - 3 ч.ч.
- кафява захар - 2/3 ч.ч.
- шарлан - 6 с.л.
- слънчогледови семки - 3 с.л. сурови
- конопено брашно - 1 с.л.
- сода бикарбонат - 1 ч.л.
- царевично брашно - 1 ч.ч.
*ч.ч. = 300 мл.
Начин на приготвяне:
Пасираме черниците, след което прибавяме към тях захарта, содата, шарлана и семките и разбъркваме добре. Добавяме и разбъркваме и конопеното и царевичното брашно.
Изсипваме сместа в намазана с шарлан и поръсена с брашно тава. Печем на 180 градуса за около 40 минути.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Снимки: 1 - freepik.com, 2- freepik.com/8photo